Linedance: bijzondere en plezierige formatiedans

Dansstudio SerenaDance leert u graag alle technieken van linedance in Capelle aan den IJssel. Countrydansen leren is leuk voor jong en oud én voor man en vrouw. In groepsverband maakt u kennis met deze bijzondere en plezierige dansvorm. Linedancing voor beginners en gevorderden!

Wat is countrylinedansen?

Linedance is een dansvorm die uit Amerika is overgekomen. Bij deze formatiedans danst u binnen een groep in lijnen/rijen dezelfde bewegingen op dezelfde maat. Zo vormt u samen met de groep één geheel. Daarbij danst u bij linedancing een basis van in totaal 32 tellen (4 keer 8 tellen). De basis herhaalt u meerdere keren achter elkaar.

Vroeger werd lijndansen alleen gedaan op countrymuziek. Vandaar dat de inline dance ook wel countrydans genoemd wordt. Tegenwoordig is het zeker niet raar om te linedansen op uiteenlopende en moderne muziek, zoals salsamuziek, Ierse muziek, popmuziek en rockmuziek.

Linedancelessen voor iedereen

In onze linedance-lessen staan plezier en gezelligheid centraal. Daarnaast is de dans natuurlijk wel echt bedoeld voor degenen die de country dance goed onder de knie willen krijgen. Bovendien is er veel afwisseling in de lessen. Zo leert u vele verschillende danspassen en zullen we inline-dansen op zowel country- als hedendaagse muziek. Behalve dat het linedancen leuk is voor degenen die linedance al kunnen, is lijndansen voor beginners eveneens een plezierige bezigheid. De cursus linedance vindt iedere woensdag om 11:40 uur bij ons in Capelle aan den IJssel plaats. De lessen neemt u overigens per 10 stuks af en de kosten zijn inclusief koffie en thee. Na de het countrydansen is er dus alle mogelijkheid om nog even gezellig bij te kletsen.

Linedance leren? Geef uzelf op voor de linedance van Dansstudio SerenaDance door te bellen naar 085-8888603. Meer informatie vraagt u op via het contactformulier. Wij zijn hét adres wanneer het om linedance dansen gaat.

 

Serena Dance